Iedereen koopt graag zijn of haar boek aan op de avond van de boekvoorstelling, zodat het meteen gesigneerd kan worden door de auteurs. Omdat we nu helaas geen fysiek event kunnen organiseren, geven we wel 10 gesigneerde exemplaren weg!

Copyright © 2023 - Pelckmans Uitgevers nv

Buiten is het vijftig graden. De zeespiegel stijgt elke dag en er is om de haverklap een lockdown door een of ander nieuw virus – of erger: een vieze schimmel. Maar het zal Lily allemaal worst wezen. Ze is veertien, baadt in luxe, en is altijd druk druk druk als een van de bekendste influencers van haar tijd.

Wanneer ze op vakantie halsoverkop verliefd wordt op de goddelijke mopperpot Samuel, stort ze zich in een knettergek avontuur om zijn hart (en zijn lippen) te veroveren. Waar ze niet op gerekend had, was de harde waarheid over het leven dat ze leidt. Een ontdekkingstocht die niet alleen haar bestaan, maar dat van elke jongere op de planeet op z’n kop zal zetten.

Een meisje dat alles heeft, geeft haar prinsessenleventje op voor de liefde. Ze krijgt er een verpletterende verantwoordelijkheid voor in de plaats.

In het tweede deel - Lily Storm - neemt Tom De Cock je opnieuw mee naar de wondere wereld van het tienermeisje dat de wereld de ogen opende, in een toekomst die akelig dichtbij lijkt. Met heldenmoed, humor en een bonte verzameling medestanders vecht Lily zich een weg uit het moeras van leugens. Want de Storm is op komst, en iemand moet de wereld redden …

Half oktober 2023 verschijnt ook het derde deel in de reeks!


Tom De Cock is constant verbaasd, en geïnteresseerd in letterlijk alles. De voorbije jaren werkte hij achter de schermen aan de meest uiteenlopende programma’s, en in 2009 stond hij mee aan de wieg van MNM. In 2020 nam hij daar afscheid om zich te richten op boeken, televisie en podcasts. Sinds september 2021 presenteert hij elke weekavond Club De Cock op Q-music.

TERUGBLIK ONE PAGE CHALLENGE 2023

OVER TOM DE COCK

OHJA! BEN JE LEERKRACHT?


Beluister exclusief al enkele hoofdstukken uit boek 1

Tom heeft ui-te-raard aan jullie gedacht. 
Laat dus zeker je gegevens achter hierboven!

©frederikbeyens

DEELNEMEN IS NIET MEER MOGELIJK

Binnenkort verschijnt LILY 2: STORM, het vervolg op LILY! En wat ik kan, kan jij ook. Samen met JBC en Pelckmans wil ik een duik nemen in JOUW fantasie. Je krijgt één bladzijde van mij, en jij schrijft één bladzijde vervolg. Alles kan, alles mag, schrijffouten tellen niet. En de prijzen zijn ZOT!

TOM DE COCKS ONE PAGE CHALLENGE

Drie winnaars mogen voor 500 euro (!!) bij JBC gaan shoppen. JBC is lokaal, duurzaam én heeft oog voor gendergelijkheid – they have my blessing. Voor één winnaar gaat het veel, veel verder. Die krijgt daar bovenop nieuwe boeken voor de hele klas. En … een vermelding in 
LILY 2: STORM.

De regels:

 • Je mag meedoen als je tussen 11 en 17 jaar oud bent (dat betekent: het 6de jaar basisonderwijs - t.e.m. 4de jaar middelbaar onderwijs, groep 8 of de onderbouw). Meedoen kan alleen, met je beste vriend of vriendin of samen met de hele klas!
 • Bekijk de video en check de opgavetekst hier. Schrijf een vervolg van maximum één A4. ALLES mag. Laat je helemaal gaan. Ook als je dit nog nooit eerder gedaan hebt: yes you can!
 • Mail je tekst naar onepage@tomdecock.com mét je naam, adres, telefoonnummer én school erbij zodat ik je kan contacteren.
 • Doe het voor 31 MAART 23u59
 • Win. Shop een nieuwe outfit. Word wereldberoemd.

De jury bestaat uit mezelf en mijn uitgeefster Julie. We zijn omkoopbaar met chocolade (nee niet doen). Wij zijn ZOT benieuwd naar wat er in jullie hoofd zit.

Volg het laatste nieuws over de ONE PAGE CHALLENGE op m’n Instagram en op www.tomdecock.com!

SUCCES!

Schrijf jij het vervolg op Lily?

Na een bekroning tot Beste Boek voor Jongeren, een derde druk en een blijvende stroom aan laaiend enthousiaste reacties, krijgt LILY van de succesvolle YA-auteur Tom De Cock een derde deel.

Om dat nu al te vieren organiseert Tom De Cock tijdens de Jeugdboekenmaand voor het derde jaar op rij de ONE PAGE CHALLENGE, met opnieuw supervette prijzen. Schrijf het vervolg op het beginfragment, en misschien wordt jouw verhaal gepubliceerd in Lily 3

Hoe werkt het?

 • Je krijgt één bladzijde van Tom De Cock, en jij schrijft één bladzijde vervolg. Alles kan, alles mag, er zijn geen regels en schrijffouten tellen niet. 
 • Download hier het beginfragment.
 • Je moet tussen de 11 en 17 jaar oud zijn.
 • DEZE WEDSTRIJD IS GESLOTEN. 
 • Tijdens de paasvakantie worden alle inzendingen gelezen en gejureerd door Tom himself en zijn uitgever.

Volgend jaar weer!

Wat kon je winnen?

 • Hoofdprijs: 500 euro shoptegoed voor lokale en duurzame mode bij JBC, een nieuwe laptop om al je toekomstige boeken op te schrijven, Lily 1 voor de hele klas, publicatie van je verhaal in Lily 3
 • 2de prijs: 250 euro van JBC + Lily 1 en 2 voor jezelf
 • 3de prijs: 100 euro boekenbon + Lily 1 en 2 voor jezelf

 

Tom verrast de winnaars in de klas!

Bezorg Tom De Cock jouw One Page via dit formulier!

LILY?